TV Műsor

JÚNIUS 26 PÉNTEK
20.30 Sportklub Totál Rögbi IRB Híradó 194.
21:30 RUGBY: IRB Nemzetek Kupája Franciaország - Skócia . (22:00)
22:00 RUGBY: Junior Világbajnokság Új-Zéland - Anglia Döntő (23:00)

Meglepetés a nyitómérkőzésen

Hatalmas küzdelemben, hatalmas döbbenet!

Franciaország – Argentina
12-17

A mérkőzés előtt az argentin csapat tagjainak arcán valami fékevesztett harci kedv tükröződött. A himnuszok után megmutatták, hogy a pályán is úgy játszanak, ahogy kinéztek előtte. Az első félidőben a játékidő 65 %-át töltötték a francia térfélen. Mindjárt a 2. percben főszerepbe lépett a pumák Párizsban játszó nyitója, Augustin Pichot. A bedobásból megszerzett labdát elrúgta a franciák között, Heymans, a fogó alig tudott tisztázni. Ezután Contepomi és Skrela váltott 1-1 büntetőlövést, majd teljesen a 22-esükre szorították vissza a házigazdát az argentinok. Akkora volt néha a nyomás, hogy a hazaiak kapkodtak. Egyszer még a célterület oldalvonalán is kidobták a labdát. Az ötméteres tolit még elnyomták a franciák, de elejtették a labdát, sőt a fordítás után a másik oldalon átestek. Az újabb büntetőt is belőtte a Leinster sztárja, Felipe Contepomi. Feltűnő volt, hogy mennyit hibáznak a gallok, a vendégek pedig szinte minden labdát elértek, amit tudtak. A szintén Párizsban légióskodó Hernandez magas rúgásait is elhalászták a franciák elől. A 27. percben esett az első játékrész (később kiderült, a mérkőzés) egyetlen célja. Két labdaszerzés történt. Először Traille csípte el a játékszert, Martinnek adta, aki viszont egyenesen egy argentint indított vele. Még nem jöttek vissza az akcióval a többiek, így tudtak segíteni az áttörésben, a mélységből Corleto érkezett (nem messziről, mert ő is a Stade Francais alkalmazottja) és bevitte a sarokba a célt. Erre fújtak riadót a Dominiciék, végre összehoztak egy jó akciót. Skrela tört át, jött a támogatás, átnyúltak az argentinok. Skrela büntetett: 6-14. Aztán a franciák turkáltak a félpályán, most Contepomi célzott jól. (6-17) A félidő egy sikeres Skrela-büntetővel végződött. 9-17 – már ledolgozható hátrány.
A második félidőre máshogy is jöttek ki a hazaiak. Mindjárt egy ellenállhatatlannak tűnő rohammal kezdtek. Összeállt egy jó csomag, tolták-tolták, lesre mentek a vendégek, de az előnyben tovább nyomott a francia tolongás. Végül a sok hullám után nyitottak, de Dominicit lebombázták, és ő a földön fogta a labdát. A megítélt büntető nyomán egy időre megszűnt a célveszély. Argentína csak 10 perc után jutott át a másik térfélre. Pichot nyitásai is rövidebbek lettek és Hernandez rúgásait sem tudták olyan biztosan letámadni a fáradó háromnegyed játékosai. Az 57. percben alakult ki a végeredmény egy újabb sikeres Skrela-büntetővel. Ezután vérátömlesztésben részesült a francia tolongás, bejött Szarzewski és Chabal, de a veszélyes helyzetben a pumák összeszedték magukat. Egyre többet vitték át a tüzet az ellenfél térfelére. Egyszer egy Corleto által előrerúgott és megszerzett labdából majdnem célt is vittek, de az érkező Felipe Contepomi elejtette a rövid feladást. A 70. percben Michalak mellérúgta a szinte tuti büntetőt – ha belövi, a kétpontos hátrány a hazai gárda számára már kecsegtetett volna valamivel. Így viszont mintegy megroppantak, és az utolsó tíz percben nem maradt sok esélyük a pontszerzésre. Sőt Contepomi két büntetőt is kihagyott, de ez már nem osztott-szorzott.
A mérkőzés után mindkét csapaton látszott a döbbenet: a franciák nem hitték el, hogy őket hazai pályán meg tudta verni az argentín válogatott, a pumák pedig azt nem hitték el, hogy lehetséges, hogy a világbajnoki címre törő házigazdákat meg tudja verni, egy dél-amerikai alakulat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MateW 2007.09.12. 19:21:53

Nagy meglepetés...

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása